Lieke is Vrij

0
371

Unieke samenstelling maakt dagelijks smaakvol, betaalbaar en biologisch eten ondanks glutenallergie mogelijk

VEGHEL – Udea, de marktleider op het gebied van biologische levensmiddelen, introduceert Lieke is Vrij: het eerste voedingsmerk dat zowel glutenvrij als biologisch is. De unieke productsamenstelling maakt onbezorgd genieten van voeding mogelijk voor mensen met een glutenallergie. Waar het bestaande aanbod van glutenvrije producten nog volop kunstmatige E-nummers bevat, is Lieke is Vrij bereid zonder kunstmatige geur-, smaak- en kleurstoffen. Het brede, betaalbare en biologische assortiment bevat 80 producten en zal vanaf begin december exclusief verkrijgbaar zijn in biologische supermarkten, natuurvoedingswinkels en speciaalzaken. De productlijn is goedgekeurd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Wie is Lieke
De naam Lieke betekent ‘onbekommerde’, vandaar niet alleen de naamkeuze, maar ook de vrolijke uitstraling van het merk. Lieke is Vrij wil mensen met een glutenallergie de vrijheid geven om iedere dag zorgeloos te genieten van glutenvrije, biologische voeding.

Natuurlijk glutenvrij
De Lieke is Vrij producten zijn bereid door gebruik te maken maïszetmeel en hebben een ppm-waarde die minimaal lager is dan 20. Veel producten hebben echter een ppm-waarde lager dan 10 of 5. Naast de glutenvrije samenstelling is het gehele assortiment biologisch en bevat dus geen kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen. Dankzij de officiële goedkeuring door de NCV mag de hele productlijn het Crossed Grain Symbol dragen. De komende tijd zal Udea het assortiment verder ontwikkelen en onderzoeken of de producten in de toekomst ook lactose- en suikervrij gemaakt kunnen worden.

Totaalassortiment 80 producten
Lieke is Vrij lanceert als eerste haar Koek en Gebak lijn, die uit 14 verschillende koeken en cakes bestaat. Het nieuwe merk geeft mensen met een glutenallergie de vrijheid om uit een groot en gevarieerd aanbod te kiezen, wat het dagelijkse dieet zorgelozer maakt. Van pasta’s en koekjes tot ontbijtgranen en diepvriesproducten. Het assortiment glutenvrije en biologische producten zal de komende weken worden uitgebreid en bestaat in februari 2013 uit zo’n 80 producten.

Betaalbaar
In Nederland zijn er ruim 160.000 mensen (en familieleden) die te maken hebben met een glutenallergie. Tot vorige maand konden zij de keuze voor glutenvrij nog niet combineren met biologisch. Tegen alle verwachtingen in zijn de Lieke is Vrij producten echter niet duurder dan het bestaande glutenvrije aanbod. Udea is namelijk van mening dat biologisch ook bereikbaar, en dus betaalbaar, moet zijn voor mensen met een glutenallergie.

Zangeres Stevie Ann deelt
Lieke is Vrij is in nauwe samenwerking met voedingsspecialisten, consumenten en de Nederlandse Coeliakie Vereniging ontwikkeld. Inmiddels zijn alle producten gecertificeerd door de NCV, wat op de producten herkenbaar zal zijn door het officiële logo. Zangeres Stevie Ann, die al haar hele leven coeliakie heeft, zal als ambassadeur van Lieke is Vrij optreden. Haar onregelmatige leven vraagt veel aanpassingsvermogen als het gaat om haar dieet, vandaar dat zij vanaf het begin al een enthousiaste fan van Lieke is Vrij is. Zij zal haar ervaringen en tips onder andere via de website www.liekeisvrij.nl delen.

Proeven is geloven: ‘niet tevreden, geld terug’
Al voor de officiële lancering kon men via social media kennis maken met Lieke is Vrij. Ook werden consumenten betrokken bij de ontwikkeling en kunnen zij zich via social media opgeven voor het testen van producten. Ter introductie start de ‘niet tevreden, geld terug’ campagne, om te stimuleren dat consumenten de nieuwe producten gaan proberen en proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here