Low GI-dieet

0
101
Low GI-dieet
Low GI-dieet

Het Low GI-dieet is een zogenaamd laag-glykemisch dieet, dat in 2006 plotseling populair werd in de Amerika en in Engeland. Het is gebaseerd op de aanname dat je afvalt als de bloedsuikerspiegel laag gehouden wordt. Hiertoe moeten voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel doen stijgen worden vermeden, zoals (geraffineerde suikers) ontbijtgranen en aardappelpuree. In plaats daarvan moeten pinda’s en volle melk worden geconsumeerd. Dit vergt echter veel kennis van de voeding die de consument gaat eten, om een uitgebalanceerd en toch laag-glykemisch dieet te kunnen samenstellen.

Ondanks de populariteit van het dieet was nog niet veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit ervan. Waardoor er twijfels zijn over de effectiviteit. Ook is het risico voor de gezondheid van dit dieet niet in kaart gebracht

De Universiteit van Maastricht coördineerde van 2006 tot 2010 een Europees onderzoek naar het gezondheidseffect van laag-glykemisch eten.

Links : http://www.nu.nl/wetenschap/857953/bewijs-voor-nieuwste-dieetrage-ontbreekt.html

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER